Συνάντηση με τον διευθυντή της ΕΑΕ κ. Κασσιανό στις 5/7/2017

Πήγαινε κάτω

Συνάντηση με τον διευθυντή της ΕΑΕ κ. Κασσιανό στις 5/7/2017

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Ιουλ 08, 2017 1:14 am

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση με τον κ. Κασσιανό στον οποίο τέθηκαν τα ζητήματα που μας απασχολούν. Πιο συγκεκριμένα, του θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα.
Α) Της έγκαιρης στελέχωσης των ΚΕΔΔΥ από την πρώτη φάση των προσλήψεων ώστε να τοποθετούνται σε αυτά όσο το δυνατόν πιο έμπειροι και με ανώτερα ακαδημαϊκά προσόντα εκπαιδευτικοί καθώς τα ΚΕΔΔΥ είναι εκείνα που εκδίδουν τις γνωματεύσεις για τους μαθητές. Στο θέμα αυτό μας απάντησε πως θα γίνει μια όσο το δυνατόν πιο μεγάλη φάση ως τις 5/9/2017 που θα αφορά όλες τις δομές.
Β) Της ίδρυσης Τ.Ε. σε κάθε γυμνάσιο λύκειο και ΕΠΑΛ ώστε να υποστηρίζονται οι μαθητές σε κάθε βαθμίδα. Του τέθηκε το ζήτημα των αναθέσεων για τα τ.ε. στα λύκεια ως προς να υπάρχει κάλυψη από τις ειδικότητες που διδάσκουν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Στο θέμα αυτό μας απάντησε πως σύντομα θα βγει το ΦΕΚ ίδρυσης και άλλων Τ.Ε. σε σχολικές μονάδες που έχουν καταθέσει αίτηση ίδρυσης Τ.Ε. Επίσης, πιστεύει πως έως το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την λειτουργία των τ.ε. (λειτουργία τους εντός της γενικής τάξης, ποιος είναι υπεύθυνος για την εξέταση των μαθητών κτλ) που θα ξεκαθαρίζει το ποιος κάνει τι.
Γ) Στο θέμα των ΕΕΕΕΚ του τέθηκε το ζήτημα της ύπαρξης τμήματος και με έναν μαθητή αλλά σε αυτό ήταν κάθετος πως θα παραμείνει η πρόβλεψη για τμήματα με 3 μαθητές και άνω, ενώ γενικότερα για τα ΕΕΕΕΚ θα παραμείνουν ως έχει για την επόμενη σχολική χρονιά η λειτουργία τους και οι αναθέσεις.
Δ) Ως προς το θέμα των ΕΕΓ-ΕΕΛ του μεταφέραμε τον προβληματισμό μας για την κατάργηση των ωρών των τεχνικών ειδικοτήτων αλλά τοποθετήθηκε πως με την πλήρη λειτουργία των ΕΕΓ-Λ οι ώρες των τεχνικών ειδικοτήτων θα αυξηθούν.
Ε) Για το ζήτημα της τοποθέτησης μονίμων σε τ.ε. και για το αν υπάρχουν οργανικές σε αυτά, η απάντηση που λάβαμε ήταν πως ισχύουν όσα ισχύουν και στην γενική εκπαίδευση οπότε εφόσον τα σχολεία έχουν ζητήσει συγκεκριμένες ώρες για τις συγκεκριμένες ειδικότητες τότε δεν υπάρχει ζήτημα με το να τοποθετηθούν μόνιμοι σε τ.ε.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 70
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2013

http://sakea.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης